Saldēšanas iekārtu un sistēmu tehniķis
  
    
      Iegūstamā kvalifikācija: Saldēšanas iekārtu un sistēmu tehniķis
      Iegūstamais izglītības dokuments: Diploms par vidējo profesionālo izglītību
      Iepriekšējā izglītība: Pamatizglītība, 9 klases
     
    Mācību valoda: Latviešu
    Ilgums: 4 gadi
    Īstenošanas forma: Dienas nodaļa klātienē
    Mācību vieta: Rīga, Braslas iela 16
    
    
    Īpašas prasības specialitātē: Labas zināšanas fizikā un matemātikā
   
  
  
  
  
  
    Nodarbinātības apraksts
    
Saldēšanas iekārtu un sistēmu tehniķis strādā pārtikas rūpniecības uzņēmumos, kuri nodarbojas ar pārtikas produktu ražošanu, kā arī strādā uz kuģiem – refrižeratoriem un gāzes vedējiem. Darbavieta var būt arī produktu uzglabāšanas uzņēmumos – saldētavās, bāzēs, veikalos, utt. Absolventi strādā arī citās rūpniecības nozarēs, kur tiek izmantota un ražota kompresoru tehnika, kā arī firmās, kuras nodarbojas ar aukstuma iekārtu un gaisa kondicionēšanas sistēmu projektēšanu un tehnisko ekspluatāciju.
 
  
  
    Specifiskas prasmes profesijā
    
- Veikt aukstuma iekārtu un mehānisko ierīču izgatavošanu, montāžu.
- Lietot, pārraudzīt un remontēt aukstuma iekārtas.
- Veikt materiālu un darba patēriņa aprēķinus.
- Risināt uzdevumus aukstuma iekārtu optimālā darba režīma sasniegšanai.
 
  
  
    Tālākizglītības iespējas specialitātē
    RTK, RTU
   
  
  
    Kontakti
    Mg.sc.ing. Igors BūmanisDatorikas, elektronikas un enerģētikas katedras vadītājs
Rīga, Braslas iela 16, 320.kab.67081430igors.bumanis@kcrtk.lv 
   
  
  
  Programmas kods: 33 521 02 1
  Akreditācija: AP 1679, līdz 26.06.2031.